Zijn een stuk begeerlijker dan lange tenen. Daarom dit recept van Cees Holtkamp.
- 3 EIDOOIERS
- 40 GRAM FIJNE TAFELSUIKER
- 3 EIWITTEN
- MESPUNTJE ZOUT
- 50 GRAM FIJNE TAFELSUIKER
- 80 GRAM BLOEM
- 10 GRAM CUSTARDPOEDER
- FIJNE TAFELSUIKER VOOR HET BESTROOIEN
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eidooiers met de 40 gram suiker romig.
Klop de eiwitten stijf met het snufje zout en meng er voorzichtig de 50 gram
suiker door.
Spatel de eiwitten door het dooiermengsel.
Zeef de bloem met het custardpoeder boven het eimengsel en spatel dit er
voorzichtig door.
Doe het mengsel over in een spuitzak met een gladde spuitmond van ½ cm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit strakke banen met een lengte van 12
centimeter van het mengsel op het bakpapier. Strooi er een beetje suiker over.
Bak de lange vingers 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Een van oorsprong Frans biscuitje. Behalve als koekje ook goed te gebruiken als versiering op
pudding en taart.
4 opmerkingen:
e zijn vast veel lekkerder dan de gekochte!
groeten, Caroline
Puberdochter heeft ze ook eens gemaakt. Ze zakten wat in, maar de smaak was precies zoals ik me kon herinneren. Zij gebruikte wel citroenrasp.
Jammer genoeg heeft ze het recept nooit opgeslagen. Maar goed, nu staat er hier één!
;)
Jeetje dat is een leuk recept om eens mee aan de slag te gaan... bedankt voor de tip...
zo, weer even tijd om te bloggen. Het is een leuk recept om eens te proberen. En als er Holtkamp onder staat, kan het haast niet mislukken :-)
Een reactie posten