zondag 24 februari 2013

Jazzbanaancocktail



Tja, dat moet swingen zou je zeggen. Ik heb de naam niet bedacht hoor, het is Ad Jansen weer. Het leek me wel aardig om eens te proberen. Alledaagse ingrediënten, snel gemaakt en het vooruitzicht op een lekker toetje.

Voor twee personen gebruikte ik:
  • 2 bananen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 40 gram poedersuiker
  • 3 dl melk!

Ja, met een uitroepteken, want dat was duidelijk te veel. Ik volgde blindelings het recept en kreeg een smoothie in plaats van een bananencrème. Op zich ook lekker maar niet voorzien.

Pel de bananen en pureer ze met de pindakaas, honing, poedersuiker en wat melk. Voeg daarna dan net zoveel melk toe totdat je een mooie crème hebt die je in een glas kunt serveren met een stukje banaan en eventueel een snufje kaneelpoeder. 
Minder dan 3 dl zou ik zeggen!

3 opmerkingen:

Griet zei

zou ik de pindakaas kunnen vervangen door bv smeuïge chocopasta?
ik ben namelijk allergisch aan noten...
en banaan en chocolade lijkt met wel goed samen te gaan ;-)

Theo zei

Lijkt me lekker om eens te proberen Griet. Dat is een heerlijke combinatie. Laat even weten hier hoe het bevalt, dat is voor andere lezers ook leuk.

Griet zei

getest en goedgekeurd :-)
ik heb 1 el chocopasta gebruikt ipv pindakaas en de poedersuiker weggelaten. Dit omdat de choco op zich zoet genoeg is.
de smaak was zacht en subtiel, met een vleugje chocolade.
als je meer uitgesproken chocolade smaak wilt, zou ik eventueel een tl cacao poeder toevoegen.

leuk receptje...

Related Posts with Thumbnails