Als je wel eens een Indiaas gerecht maakt dan zul je ongetwijfeld regelmatig knoflook en gember nodig hebben. En om het dan maar ronduit te zeggen, niet zo’n beetje ook. Dat is heerlijk maar je blijft aan het knoflook pellen en gember snijden. Sowieso kom je deze combinatie vaker tegen. Ik was dan ook heel blij toen ik in Rotterdam was bij een winkel op de Schiedamse weg, en daar een plastic pot kant en klare knoflook/gemberpasta zag staan. Ze hebben daar heel veel goede Indiase producten. De eigenaar kent ons nog uit de tijd dat hij een eigen restaurant had. Dat is altijd leuk voor een praatje of een goede tip. Eén van zijn tips betrof deze pot. Ik deinsde er een beetje voor terug om een kilo van deze pasta te kopen. Dat moest geen probleem zijn volgens hem. Hij verkocht alleen maar deze grote potten omdat je ze maanden lang kunt bewaren in de koeling, wel een jaar! Als je er iets van gebruikt moet je alleen er voor zorgen dat je met een klein scheutje olie de bovenlaag afdekt, dat is alles.
En dat is ook zo, daar had hij helemaal gelijk in. Ik hou het goed in de gaten want ik moet er niet aan denken een paar lepels bedorven pasta in mijn curry te doen, maar het blijft goed. De pot kostte misschien iets van zeven euro maar daar heb je dan wel heel wat kant en klare gember en knoflook voor in huis. En voordat je een kilo schoongemaakte en klein gesneden gember/knoflook hebt sta je heel lang te werken.
Ik zet het hier maar eens neer ter overweging voor jou, en omdat het voor mij makkelijk is naar dit artikel te verwijzen als ik het nog eens gebruik bij mijn ingrediënten.
1 opmerking:
Hoi Theo,
Wat een leuk stukje weer, ik zie wel vaker potjes met knoflook pulp maar ik deins er ook een beetje voor terug. Maar als je zoals jullie echt veel curry eten dan heb je het wel een keer gehad met knoflook pellen en gember schillen en fijnsnijden.
Wij lusten ook wel curry maar heb er nog niet zoveel ervaring mee, maar eens verder in verdiepen, heb jij nog tips, ik zal eens terug zoeken op je blog.
Van het weekend hadden we Marokaanse kip, vinden we ook lekkere smaken, en weer eens wat anders.
Je fonceerdeeg ziet er zeker prachtig uit, heel mooi soepel. Bij mij lijkt het altijd wel te scheuren als ik het in de vorm wil doen, maar dat is dan korstdeeg, misschien toch anders.
Heb je artikel terug gezocht van de kleine vormpjes, wist het achteraf ook nog wel, heb nu het recept uitgeprint. Als ik weer eens in een grote stad kom dan maar opzoek naar een D&K, aan die prijs kan ik mij geen buil vallen.
Ik denk dat ik je maar gaan toevoegen in RZ, dan zet ik bij bron Tijm & Suikerbiet. Leuk toch!
Groet, Karin.
Een reactie posten