dinsdag 4 januari 2011

Aardappelblini’s met crème fraîche en kaviaar

Dit is een mooie amuse die een luxe uitstraling heeft. Ik heb hem geserveerd bij een glas champagne en dat smaakte uitstekend. Kaviaar of vissen-eitjes vormen een mooie combinatie met deze sprankelwijn. 
Het is niet moeilijk te maken. Als je aardappelpuree kunt maken kun je deze amuse ook aan. 

  • 250 gram gekookte aardappelen
  • 25 gram melk
  • Klein scheutje room
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ei
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 potje kaviaar

Maak van de aardappelen een puree en voeg de andere ingrediënten toe. Breng op smaak met de kruiden en bak hiervan kleine pannenkoekjes. Laat de blini’s afkoelen en leg er een lepeltje kaviaar en crème fraîche op. Garneer met een plukje groen, in mijn geval was dat een takje dille. 
Geniet ervan met een mooie wijn!

2 opmerkingen:

Camill's krachttoer zei

Zo tof! Ik denk er nooit aan om zo iets zelf te maken. Ga ik zeker proberen. Happy NY!

Theo zei

Moet je zeker doen Camilla. En als je dan wat kaviaar overhoud eet je dat lekker op met gekookte eieren en mayonaise!

Related Posts with Thumbnails