dinsdag 25 januari 2011

Chocolademousse


Het was me veel te lang geleden dat ik eens chocolademousse gemaakt had. Ik ben de enige in huis die het eet dus dat geeft te denken, niet? Ben ik dan soms zo iemand die alleen maar kookt en bakt voor anderen, die nooit aan zichzelf denkt? Of zou ik zo een pessimist zijn die betwijfelt of hij die hele schaal wel alleen op kan eten? Nou nee hoor, ik ben vandaag eens vet door gezakt en heb vier porties gemaakt. Of ik het op kan krijgen? Bedelf me met chocolademousse en ik vreet me er boven uit! 
Hij was heerlijk, maar dat verwachtte ik ook van een recept van een groot banketbakker. De mousse is niet de luchtigste die ik gegeten heb maar dat komt omdat er geen geslagen eiwit in zit. Maar evengoed, hij is sensueel vol en romig. Een echte chocolademousse zonder concessies aan de lijn of aan de smaak. 
Simpel ook te maken, kijk maar even mee.
Sla in een au bien-marie pan 66 gram suiker met twee eieren en wat zout romig.

Roer er 100 gram gesmolten chocolade doorheen en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

Klop 160 gram slagroom stijf.

Werk dit door het chocolademengsel en giet het in vier coupes of ramequins. 

5 opmerkingen:

Karin zei

Dat ziet er overheerlijk uit, had maar even gebeld dat kom ik helpen met er doorheen (vr)eten !
Ik lees dat het recept goed moet zijn want het is van een banketbakker, toch niet 'de' van het witte boekje met de kroket voorop?? Weer een reden om het te gaan kopen, maar ook weer eentje minder want ik heb nu weer een goed recept !!
Jammer van de pasta en de pizza, misschien leg je de lat wel te hoog wat de foto's of film aangaat. Aan de kwaliteit te zien geloof ik dat vast want het ziet er altijd zeer verzorgd uit. Wij zijn ook blij met wat minder hoor, dus we wachten rustig af.
Groet, Karin.

Theo zei

Jawel Karin, het is van 'de' banketbakker, en ik kan hem je van harte aanbevelen.
Eigenlijk gaat het bloggen me heel makkelijk af. Ik kook wat, neem zo nu en dan een fotootje (gewoon tussendoor in de keuken), schrijf een verhaaltje erbij en publiceer. Goed, sommige foto's werk ik nog wat bij, maar dat is nooit meer dan een minuutje werk. Een filmpje maken is natuurlijk meer werk, maar dat vind ik leuk. Kan ik met mijn Iphone spelen ;-)
Het zit een beetje in de aard van het beestje. Wat ik doe doe ik graag goed, en het kan altijd nog wel weer wat beter. Daar voel ik me goed bij. Ik hou me met veel dingen bezig en doe als het kan ook nog graag tegelijk. Dan voel ik me in mijn element :-)

Photo-copy zei

Is er nog wat over? Ik kom graag langs. ;-)

Photo-copy zei

Is er nog wat over? Ik kom graag langs. ;-)

Theo zei

Alles is op! Wel plannen voor een chocolademousse met geslagen eiwit. Maar ik moet oppassen, dit is alweer het eerste teken van verslaving.
Wie nog eens een eigen domeinnaam wil hebben moet maar even mailen. Ik heb nog wel een paar goede tips!

Related Posts with Thumbnails