maandag 10 oktober 2011

Broccolisoep met ei



Zondag zou een vegetarische dag worden. Toen ik boodschappen deed kocht ik daarom een vegetarische schijf met vulling, een zakje voorgekookte aardappeltjes om te bakken, en broccoli, heel veel broccoli. Dat is gezond dacht ik, én in de aanbieding. Maar mijn goede voornemens strandden vanwege de hoeveelheid broccoli die ik ingeslagen had, op het veto van mijn lief. Of ik niet iets anders kon verzinnen met die groene berg. Met behulp van de voorraadkast kwam ik op deze soep uit, die ons bijzonder goed smaakte. 
Ik had nog een bakje spekblokjes staan die ik als eerste in een hete pan aanbakte. 
Daarna ging een grote ui in ringen erbij en een flinke lepel gehakte knoflook/gember.
Toen dit een poosje gebakken had deed ik het zakje aardappeltjes in de pan, de broccoli (wel een pond denk ik zo), drie kippenbouillonblokjes en 1 ½ liter water.
Dit bracht ik aan de kook en liet een twintig minuutjes zachtjes pruttelen. 
De soep heb ik gepureerd waarna ik er een pakje gepasteuriseerde room bij deed. Het geheel is op smaak gebracht met peper, zout, en Worchestersauce.
Ik heb hem gegarneerd met hard gekookte eieren.
Het is een echte winterse maaltijdsoep die ik ook graag eens als lunch zou eten. Maar met een snee knapperig brood is het ook een heerlijke hoofdmaaltijd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Knoflok gember en ei..mmm..lekker;)

Related Posts with Thumbnails