donderdag 30 oktober 2008

Soep van cider, bouillon, appel en kaas


Ik had nog wat cider over van het recept met de saucijsjes en zocht naar een elegante manier om het restje te verwerken. Toen ik dit recept tegenkwam in de Delicious en zag dat er ook nog appels bij de ingrediënten stonden wist ik dat ik dit zou gaan maken. Het is ongecompliceerd, heeft een stevige smaak en is voedzaam. Een soep voor de herfst of de winter. Ben je benieuwd hoe deze soep met kaas smaakt (heel anders trouwens dan uiensoep met kaas), maak hem dan eens. Hij viel ons beslist niet tegen.

Een scheutje olie
Een ui
2 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
4 appels, Granny Smith
175 ml cider
½ liter kippenbouillon
Wat tijm
240 gram geraspte oude kaas

In de keukenmachine heb ik met het mes de ui, bleekselderij en de knoflook fijn gemaakt. Dit heb ik met wat olie in een pan in 3 - 4 minuten wat zacht laten worden. In die tijd heb ik de appels geschild en van hun klokhuis ontdaan en ook fijngemaakt in de machine. Dit ging in de pan samen met de cider, de bouillon en de tijm. Dit liet ik een half uurtje zachtjes koken. Ik heb de geraspte kaas toegevoegd en dat even laten staan voordat ik de soep pureerde. Voor het mooi kun je nog wat gehakte peterselie gebruiken ter garnering. Wij aten er bruine bolletjes bij.
Voedzaam, lekker en met een eigen smaak.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails