Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; de curry is beter gelukt dan de foto. Ik heb wel vaker curry met groente gegeten, maar met aubergine is toch nét even anders. Het is wat smeuïger in de mond en weet zijn eigen smaak overeind te houden. Ik zal dit gerecht beslist vaker gaan maken, en zal er dan ook zeker naan bij serveren, waarvan je het recept hier kunt lezen.
Ik kwam op het idee toen ik dit weekeinde in Frankrijk was. We namen een menu du midi bij een Indiaas restaurant waar we onder andere zo een curry met aubergine aten. Het smaakte heerlijk en was licht verteerbaar, wat een groot voordeel is als je na het eten nog de stad in gaat!
Wat heb ik gebruikt:
- 1 aubergine
- 1 à 2 uien, fijn gesneden
- 2 tomaten
- Een eetlepel gember/knoflookpasta
- Een theelepel garam masala
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel koriander
- ½ theelepel tumeric/koenjit/geelwortel
- tomatenpuree
- Ongeveer een half blikje kokosmelk
- 2 eetlepels gemalen amandelen
- 10 à 15 gedroogde curryblaadjes
- Olie
- Zout
Snij de aubergine en stukjes in bak die met wat olie bijna gaar in een pan.
Neem ze uit de pan en bak de uien, curryblaadjes en wat garam masala zacht en bruin in wat olie.
Voeg hier de gember en knoflook aan toe en bak nog even door. Daarna gaan de chili, geelwortel, koriander in de pan met een eetlepel tomatenpuree, na een minuutje gevolgd door de gehakte tomaten.
Laat dit goed zacht worden en voeg er dan de kokosmelk aan toe en het zout. Laat de gare aubergine nog kort mee warmen met de curry voordat je hem serveert met wat verse korianderblaadjes.
2 opmerkingen:
Het ziet er heerlijk uit! Echt iets voor mij.
groeten, Caroline
Hoi Theo,
Onze aubergine bloeit, ik denk dat ik een bestemming heb voor het eerste exemplaar !
Het ziet er heerlijk uit, en vegetarisch dus dat is ook super.
Ga het recept printen en in de map doen bij de A.
Groet, Karin.
PS en even opslaan in RZ, onder T&S.
Een reactie posten