dinsdag 19 oktober 2010

Naan

Als wij Indiaas eten lust ik daar graag wat brood bij. Naan wordt in India gegeten en is makkelijk zelf te maken. Met een keukenmachine is het werkelijk geen moeite en het is veel en veel lekkerder dan wat je bij Albert Heijn koopt. Dat brood blijft geloof ik wekenlang houdbaar in de verpakking en is me te kunstmatig. Bovendien is het brood wat je zelf maakt niet vervuild met houdbaarheidsstoffen, kleur- en smaakstoffen. 


Neem 225 gram bloem, een ½ zakje gist, een kneepje boter uit de fles, een snuf zout, 40 ml yoghurt en 1,1 dl water. Meng dit met behulp van de deeghaak 1 minuut langzaam totdat er een bal ontstaat. Daarna nog iets sneller gedurende vier minuten door kneden. 
Dan zet ik de kom in mijn oven en laat die één minuut voorverwarmen. Na een uur is het gerezen en kneed je het nogmaals door. 

Verdeel het in tweeën en vorm er met de hand een dun en langwerpig brood van. 
Bak het in een op 230 graden voorverwarmde oven gedurende 4 minuten. 
Daarna bestrijk ik beide oppervlaktes met wat knijpboter en grill ze nog eens 3 minuten per kant.

2 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Inderdaad dat naanbrood van Ah smaakt erg chemisch, heb het toevallig pas gegeten. Eigenlijk is alles wat je zelf maakt lekkerder :-)

Theo zei

Helemaal mee eens!

Related Posts with Thumbnails