vrijdag 18 juli 2008

Een zomers gerecht van gegrilde courgettes met munt

De zomer is ver weg deze dagen. Niet getreurd, met dit groentegerecht waan je je in mediterrane oorden waar de lucht kruidig naar lavendel ruikt en de zon stralend aan de blauwe hemel staat. Het is niet ingewikkeld, smaakt uitstekend en is licht verteerbaar. Neem een goede olijfolie voor dit recept en ga aan de slag.

Snij één grote of twee kleine courgettes in de lengte in plakken van 1centimeter. Bestrijk ze met olijfolie en gril op een ziedend hete plaat. Als er mooie grilrandjes te zien zijn leg je ze op een schaal en giet er de marinade over.
Die maak je zo: neem 1 uitgeperste teen knoflook, ongeveer 150 ml. olijfolie, 3 eetlepels Balsamico azijn en 15 gram verse munt. Pureer dit met behulp van de keukenmachine en giet dit over de courgettes. Laat dit rustig een uur of twee marineren en serveer met wat zeezout en gemalen peper erover.
Nu ik het weer gegeten heb lijkt me een handje gebruinde pijnboompitten erbij ook de moeite waard.
Misschien zie je het er zo niet aan af maar probeer het maar, het is echt heel lekker!

1 opmerking:

Anoniem zei

Klinkt heel lekker! Ga ik ook eens proberen, met munt. Ik heb weleens iets soortgelijks gedaan met basilicum. Ook lekker.

Martine

Related Posts with Thumbnails