woensdag 30 juli 2008

Tahoe taotjo


Voorlopig even de laatste in een reeks van Indonesische gerechten. Je zou warempel denken dat ik uit Indonesië kom of dat deze keuken een specialiteit van mij is. Niet waar, het is gewoon heerlijk eten. Ik ga in de toekomst nog wel meer van deze reeksen maken. Het lijkt me leuk om een aantal recepten hier te plaatsen die ik gebruik als mensen thee komen eten. (De Engelsen hebben deze uitdrukking verzonnen hoor, hij komt niet op mijn conto). En Chinees eten, ik bedoel de echte Chinese keuken en niet zozeer de gerechten die je bij de plaatselijke chinees bestelt. Het is een heerlijke keuken en heel goed zelf te maken. Ideeën genoeg voor jaren. Voor verzoekjes houd ik me aanbevolen!
Dit gerecht is met tahoe gemaakt. Je kunt het trouwens ook kopen onder de naam tofu. Taotjo saus is in elke toko te koop en bestaat uit Chinese boontjes in saus. Als ik de saus gebruik maak ik altijd de boontjes fijn met een vork. Het geheel wordt dan wat smeuïger. Petehbonen worden ook wel stinkbonen genoemd. Laat je niet weerhouden. In dit gerecht met de zachte tahoe geven de petehbonen een klein beetje beet. Van de lucht heb je echt geen last, integendeel, het gerecht ruikt heerlijk en dat komt voornamelijk door de taotjo.

Ingrediënten

1 blok tahoe
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels taotjo saus
2 eetlepels ketjap manis
Petehbonen
1 theelepel trassi
1 theelepels sambal oelek
2 theelepels gemberpoeder
150 gram garnalen

Bereidingswijze

Het blok tahoe in dobbelstenen snijden en bruin bakken in olie. Vervolgens de ui en de knoflook bakken en de andere ingrediënten toevoegen, voorzichtig de tahoe door de saus scheppen en als laatste de garnalen toevoegen. Eventueel kun je de saus met wat visbouillon natter maken of anders kun je wat water nemen.

4 opmerkingen:

Anja zei

Erg leuk om verschillende thema's te gaan doen. Ben benieuwd welke recepten het gaan worden voor een volgend thema. De Indonesische recepten waren in ieder geval gevarieerd en anders dan anders.

Theo zei

Bedankt voor het compliment! Alles wat op mijn blog staat heb ik zelf gemaakt en in de loop der tijd getest. Stay tuned!

Bartje zei

Dit recept is gruwelijk lekrrr heerlijk ! Thanx . Tijm & Suikerbiet .

Theo zei

Graag gedaan Bartje!

Related Posts with Thumbnails