zondag 2 mei 2010

Wortel-gembersoep


Je ziet het op de foto, voordat ik mijn fototoestel had kunnen pakken was het bord al half leeg. Zo lekker is deze soep!

Ingrediënten:

25 gram boter
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 aardappel in blokjes
500 gram wortels
2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
1 liter kippenbouillon
1/8 slagroom
Peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze:

Laat de ui en bleekselderij 5 minuten in de boter zacht worden. Roer aardappel, wortel, gemberwortel en bouillon erdoor en laat een half uur zacht koken.
De soep pureren, door een zeef wrijven en vermengen met de slagroom. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Als de smaak nog niet ‘je dát’ is kun je nog wat gembersiroop toevoegen.
Een soep met een mooie kleur en een mooie consistentie.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mijn vorige bericht was voor de Oranjebitter bedoeld!!! Soep is super lekker.

Related Posts with Thumbnails