dinsdag 18 mei 2010

Brownies

Soms heb ik een zondig verlangen. Dan broedt het in me, stil en warm. Volgens mij is het slechts één moment te zien geweest, toen ik een zak donkere chocolade van 2,5 kilo in mijn handen nam. ‘Strong, Natural Vanilla, min.70,4% Cocoa Solids’ stond erop. Dat is de verleiding…

Zonder een woord te zeggen heb ik hem zachtjes in mijn handen gerold. Ik hoorde de kleine chocoladedruppeltjes langs elkaar rollen. Ik voelde hoe het volle gewicht zich langzaam verplaatste van mijn ene hand in de andere. Mooi intens donkerbruin was de zak, met een warme gele bovenkant. Ongemerkt sperde ik mijn neusvleugels open op zoek naar die volle warme unieke geur van chocolade. Ik gaf me over en legde 2,5 kilo chocolade in mijn winkelwagen.


Zonet heb ik hem opengemaakt. Een geur van Bourbonvanille en chocola kwam me tegemoet. Goddelijk!

Ik heb 350 gram chocolade met 250 gram boter au-bien-marie laten smelten.

In die tijd heb ik 3 eieren met de keukenmachine losgeroerd en daar langzaam 250 gram donkere basterdsuiker aan toegevoegd.

Toen het chocolademengsel goed gesmolten was heb ik het door het eimengsel geroerd.

Daar ging nog 100 gram bloem, 1 goede theelepel bakpoeder en een snuf zout, gezeefd, met een spatel doorheen totdat ik een mooi homogeen beslag had.

Dit heb ik in een vorm van 20 x 20 cm gegoten die ik aan de onderkant met bakpapier had bekleed en goed had ingevet.

De eerste 25 minuten heeft dat in een oven gestaan van 180 graden, de laatste 20 minuten op 160 graden. Toen heb ik hem even in de vorm laten afkoelen en daarna, heel makkelijk, gestort.Maar ik kon niet wachten. Ik heb hem aangesneden en gefotografeerd. En daar lag dat stukje brownie, lauwwarm en nog met een knapperige buitenkant. De binnenkant was zacht en vochtig, precies zoals ik het hebben wil. Oh wat was hij mooi, met een knisperend laagje aan de bovenkant dat het licht verende gebak afdekt.Hij was vol in de mond, rijk en crèmig. Zwaar, maar dat moet ook! En geen frutsels of zo erbij hè, geen noten of andere afleiding, maar alleen maar échte chocolade...

Dit is de zonde helemaal waard.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mmmm....
Lekker hoor!
Wat staan er veel lekkere dingen op je site, neem je een keer mee om te proeven! Wij willen best je testteam worden.
Groetjes Ada en Daantje

Spaarcentje/Wel en Wee zei

Hoi Theo, ik heb de brownies gemaakt, superlekker! Dit keer was het proefbakken voor de verjaardag van mijn kind, dus ik maakte een minversie (alles gedeeld door 3), ik was benieuwd of het net zo lekker is als het klinkt, dat is overmacht, dat moet gebeuren! he!

Helemaal goedgekeurd dus over 2 weken bak ik het nogmaals!

Related Posts with Thumbnails