maandag 22 november 2010

Aardappelpuree, met crème fraîche en dille

Over aardappelpuree zijn hele verhandelingen te schrijven. Over welke het lekkerst is hele discussies te voeren. Is dat niet leuk? Zoveel smaken en voorkeuren, zoveel verschillende bereidingswijzen. Je kunt naar hartelust experimenteren met de basispuree. Die bestaat uit een kruimig ras aardappelen die je kookt (ikzelf snij ze altijd in kleine stukjes zodat het kookproces wat korter duurt), dan pureert en aanmaakt met warme melk en boter. Peper, zout en nootmuskaat zijn de klassieke smaakmakers. Hoe je pureert is een kwestie van smaak. Wil je een fluweelzachte textuur dan kun je aardappelen door een fijne zeef werken, en wil je wat meer stukjes proeven dan gebruik je misschien een vork. 
Voor deze puree heb ik de gekookte aardappels aangemaakt met melk, 2 volle eetlepels crème fraîche en gehakte dille. De zuivel en de anijsachtige dille geven een frisse toets aan de puree. Lekker bij vis!

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails