- Of je het nu maakt met de garde, de keukenmachine of een mixer, voeg de olie altijd heel geleidelijk toe anders gaat de mayonaise schiften.
- Mocht het toch gebeuren klop er dan 1 à 2 eetlepels heet water door. Helpt dat niet, begin dan met een nieuwe dooier en klop het geschifte mengsel er geleidelijk doorheen.
- Voor een milde mayonaise gebruik je bijvoorbeeld zonnebloemolie. Gebruik extra vierge olijfolie voor een meer uitgesproken smaak.
- Mayonaise uit de winkel heeft een zachtere textuur. Dat komt omdat er wat water aan toegevoegd is. Vind je dat lekker, doe er dan zelf ook een eetlepel water bij.
- Nog een lekker ideetje: voeg aan 2,5 dl mayonaise 4 gehakte lente-uien, 1 geperste teen knoflook, 4 geprakte ansjovisfilets, wat fijn geknipte peterselie en bieslook aan toe. Is lekker bij vis of kibbeling als je die eens meeneemt van de markt of vishandel.
woensdag 17 november 2010
Tip van Theo: mayonaise
Zelfgemaakte mayonaise is heerlijk en het is een leuk werkje om te doen. Hou wel een paar dingen in de gaten.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten