Deze Marokkaanse marinade en saus is heerlijk bij vis. De receptuur verschilt per streek, maar bestaat doorgaans uit verse kruiden zoals basilicum, peterselie of koriander. De specerijen zijn doorgaans komijn, koriander, paprikapoeder, cayennepeper, uien, knoflook en olie, allemaal afhankelijk van de smaak van de kok.
Je kunt chermoula ook als dipsaus of dressing bij vis, vlees of groente serveren. Kun je lekkere olijven kopen dan is het hier ook een heerlijke marinade voor.
- 2 tilapiafilets
- olie
- Komijnpoeder
Chermoula
- ½ theelepel gemalen koriander
- 3 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- Een snuf hot chili
- 3 tenen knoflook
- Een flinke handvol gehakte peterselie
- Twee flinke handenvol gehakte koriander
- 0,8 dl limoensap
- 1,25 dl olijfolie
Bestrijk de tilapiafilets met olie en bepoeder met de komijn.
Voeg alle ingrediënten samen voor de chermoula.
Ik heb op mijn Kenwood keukenmachine een handige accessoire hiervoor. Alles in een glazen potje, even draaien met de messen, en je hebt een perfecte pesto of chermoula. Maar gewoon goed hakken met het mes werkt natuurlijk net zo goed.
Bak de filets en serveer met de chermoula..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten