Helaas voor alle pieperliefhebbers, we hebben geen aardappels gegeten deze week. Dit weekeinde viel ik voor een zalige Coulibiac en Jamie’s 30 minuten menu. De Caulibiac laat ik je morgen zien, vandaag een pastarecept dat kwam uit het menu met het frangipanetaartje.
Ik vond het een vondst van Jamie, zeg intussen maar James, om de keukenmachine te gebruiken voor zowel de groenten als het vlees. Het werkte perfect.
Eerst dan maar de ingrediënten. Ik nam:
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 1 stengel bleekselderij
- 6 chipolataworstjes van AH
- Herbes de Provence
- 4 tenen knoflook
- Een kop volkorenmacaroni
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 1 blik gehakte tomatenstukjes
- Basilicum
- Parmezaanse kaas
Zoals te verwachten viel gaat het allemaal best snel.
Maak de groenten schoon en doe ze in grove stukken in de keukenmachine. Hak ze een paar keer met de pulseerknop en voeg dan de worstjes er aan toe. Hak nog even totdat alles goed klein is. Ik moest wel tussendoor de wand schoon schrapen.
Doe wat olie in een pan en bak het groenten/vleesmengsel rul. Voeg de kruiden en de fijn gesneden knoflook erbij. Dan volgt het blik tomatenstukjes en laat alles nog een poosje zachtjes koken.
Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet hem af als hij gaar is en doe hem bij de groente/vleessaus. Als de saus wat te dik is zoals bij mij, giet er dan wat van het kookvocht van de macaroni bij.
Garneer het geheel met de basilicum en wat geschaafde parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten