- 300 gram gehakt
- 3 teentjes geperste knoflook
- 30 gram paneermeel
- 1 theelepel koriander, nootmuskaat, en komijn
- Snuf kaneel
- 1 ei
- 1 gesnipperde ui
- 1 teen knoflook
- Een glas witte droge wijn
- 1 blik gehakte tomaten
- ½ blikje tomatenpuree
- ½ bouillonblokje
- Een handje diepvries doperwten
Maak het gehakt aan met de andere ingrediënten.
Maak er balletjes van en bak ze mooi bruin in wat olie.
Bak de gesnipperde glazig met wat olie.
Doe er de knoflook bij.
Giet de wijn erbij en laat die op hoog vuur inkoken.
Voeg dan de tomaten, de tomatenpuree en het bouillonblokje toe met een scheutje water.
Ik heb eerlijk gezegd geen bouillonblokjes gebruikt maar een lepel van dit poeder. Als je het ooit te pakken kan krijgen (in de groothandel waarschijnlijk) dan zou ik dat beslist doen!
Doe de gehaktballetjes met de erwtjes in de saus en laat gaar koken terwijl de saus wat dikker wordt.
Serveer met macaroni en geraspte parmezaanse kaas.
2 opmerkingen:
Eenvoudig maar zo lekker!
Zeker weten! :-)
Een reactie posten