zaterdag 19 maart 2011

Een snelle maar lekkere pastasaus met saucijs, venkel en piement


De smaak was lekker van deze saus maar ook de structuur. Het vlees dat erin verwerkt zat was namelijk niet zo egaal als wanneer je gehakt gebruikt zou hebben. 
Wat er in zat?
  • 2 saucijzen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • 1 theelepel venkelzaadjes
  • Scheutje olijfolie
  • Een glas rode wijn (één keer raden welke ;-))
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Peper, zout en piementpoeder
  • Parmezaanse kaas voor erbij

Snij de ui in ringen en fruit deze in de olijfolie. Voeg hier na een paar minuten de knoflook en het vlees van de saucijzen dat je uit het velletje gehaald hebt bij. Bak weer een paar minuten en maak het vlees onregelmatig fijner met een vork of pollepel.
Giet de wijn in de pan en laat dit inkoken.
Doe er dan de tomatenblokjes bij en breng op smaak met de venkelzaadjes die je in de vijzel wat klein gemaakt hebt.
Laat dit zonder deksel een kwartier inkoken totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt. 
Voeg er dan de klein gesneden peterselie bij en breng op smaak met peper, zout en piementpoeder.
Hij was lekker, net even anders gekruid dan een doorsnee saus en met een eerlijke landelijke uitstraling door de saucijs.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails