woensdag 16 maart 2011

Tip van Theo: Parmezaanse kaas

Ik koop zo nu en dan een blokje omdat ik het eigenlijk altijd in huis wil hebben. Ik rasp het dan in zijn geheel op mijn keukenmachine. Het is lekker bij een tosti en natuurlijk bij alle Italiaanse gerechten. Vroeger maakte ik nogal eens koekjes van een restje, maar de laatste tijd doe ik het anders. Ik stop het in de diepvries, gewoon bij elkaar. Het gaat nooit samenklonten dus je pakt heel gemakkelijk wat je nodig hebt. Ideaal!

2 opmerkingen:

Saskia zei

Dus jij vriest verse parmezaan in? En je raspt alles in één keer? Dan verlies je toch veel smaak? Ik dacht dat het net veel beter was om vers te raspen als je het nodig hebt. Zo'n stuk blijft echt wel lang goed!

Theo zei

Het valt eerlijk gezegd wel mee met het smaakverlies Saskia. Daar staat dan weer tegenover dat je het in de diepvries veel langer kunt bewaren dan er buiten, en dus altijd wat in voorraad hebt. Het is bovendien bedoelt als tip. Niet iedereen denkt eraan dat je het ook kunt invriezen. Als je raspt dan hou je vaak wat over en op deze wijze kun je dat bewaren. Beter dan weggooien denk ik dan.
Ik heb ook geen kilo's in de diepvries liggen hoor. Er worden hier kleine stukjes verkocht die in één of twee keer opgaan. En dan, je hebt toch altijd de keus om voor een topgerecht vers geraspte kaas te gebruiken? Het restje vries je dan weer in voor een gerecht waar de parmezaan een klein onderdeel van het smakenpalet is ;-)

Related Posts with Thumbnails