donderdag 19 januari 2012

Een simpele maar o zo lekkere amuse van zalm en pannenkoek


Ik wilde in alle haast persé een amuse serveren. Ik kwam op het volgende idee:
Maak met wat meel, melk, ei en zout een beslag en bak daar twee pannenkoeken van. Houd ze lekker dun want je moet ze later kunnen oprollen. 
Doe in de keukenmachine wat gerookte zalm en maal het met wat room tot een smeerbare pasta. Je hebt waarschijnlijk op 150 gram zalm de helft aan slagroom nodig maar je moet het een beetje uitproberen, het mengsel mag niet te dun zijn.
Doe er wat zout en dille doorheen en smeer dit over de pannenkoekjes uit.
Rol die op en snijdt ze schuin in ‘eenhapsstukjes’.
Maak een sausje van mayonaise en wat mosterd en leg daarvan een klein lepeltje op elk stukje pannenkoek. Garneer met wat dille.

2 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Wat een lekker hapje lijkt mij dat! Het ziet er heerlijk uit.

Fatima zei

Wat leuk en idd simpel. Die onthouden we even.

Related Posts with Thumbnails