maandag 23 januari 2012

Vegetarische pastamaaltijd met balletjes


Soms heb je maar weinig nodig om iets smakelijks en voedzaams op tafel te zetten. Dat geldt ook voor deze maaltijd. Ik wilde graag vegetarisch eten, had nog een restje wijn staan, en besloot tot het volgende.
Schil en snij een ui in stukjes. Schil een winterwortel en snij die in dunne reepjes. Neem een courgette en snij ook die in dunne reepjes.
Bak de groenten in wat olie. Na vijf minuten voeg je een goed glas witte wijn toe en laat dit wat verdampen (dan concentreert de smaak en garen de groenten). Voeg er dan een ⅛ slagroom aan toe en een groentenbouillonblokje met wat herbes de Provence, eventueel met wat water. Doe de deksel op de pan en kook de groenten gaar.
Kook intussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking de pasta gaar.
Laat als de groenten bijna gaar zijn de saus wat inkoken door de deksel van de pan te halen. 
Voeg als het meeste vocht verdampt is de pasta bij de groenten en roer door.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met wat geraspte parmezaanse kaas. 
Oh ja, die balletjes natuurlijk nog!
Gewoon gekocht bij de supermarkt, een vegetarisch product van Valess. Smaakt er heerlijk bij als je ze op het laatst gewoon mee warmt in de saus. 

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails