Vandaag kwamen die herinneringen weer op toen ik met mijn moeder een uientaart maakte met een frisse salade. Onze recept gebruikte bladerdeeg, wat misschien niet zo lekker is als een pâte sableé, maar wel sneller gemaakt is. (De diepvries!)
Wij namen:
5 plakjes bladerdeeg waarmee we in ingevette vorm mee bekleedden.
Hierop ging:
enkele blokjes schapenkaas, wat kleingesneden en ontpitte zwarte olijven, een handje pijnboompitten en een pond in olijfolie zacht gesmoorde uien. We vonden dat een klein beetje suiker geen kwaad kon bij de uien.
We hebben het dit alles op smaak gebracht met peper en zout.
Dit geheel stopten we een half uur in de oven die we tot 200 graden hadden opgestookt.
Gedurende deze tijd hebben we een eenvoudige salade gemaakt.
Tenslotte hebben we de tarte a l'oignon met een heerlijk wijntje opgegeten.
Wij hebben...
Oeps! De afwas vergeten!
1 opmerking:
Als je wilt reageren op een van mijn schrijfseltjes vind ik dat heel leuk. Alles wat je moet doen is klikken onderaan een bericht op '0 reacties'. De rest wijst zich vanzelf!
Een reactie posten