zaterdag 27 december 2008

Chocolademelk van Kees Raat

Ik heb het boek er maar bij gefotografeerd. Het komt uit de bibliotheek en heet Bonbon, geschreven door Kees Raat. Er staan veel leuke recepten in en je hebt geen bonbonvorm nodig om de bonbons uit dit boek te kunnen maken. Ik heb het gehuurd om wat ideetjes op te doen voor een lekkere vulling voor mijn kerstbonbons. Gelukkig staan er ook drie recepten in voor chocolademelk. Na mijn avontuur met de chocoladedrank van Julie Andrieu was ik benieuwd naar de versie van Kees Raat. Hij geeft er drie: de light, de medium en de heavy. Ik ben, wijs geworden door Julie Andrieu’s chocoladedrank, maar eens begonnen met de light. Op 1 dl melk voegt hij 20 gram chocolade (caraïbe 70%) toe. Opvallend detail, hij doet er een heel klein beetje peper uit de molen bij. Ander detail, ik voeg er een schepje suiker aan toe.
Het is een lekkere, goed verteerbare chocoladedrank die ik je van harte kan aanbevelen. De peper proef je niet echt maar zal ongetwijfeld de smaak iets oppeppen.
Zijn heavy versie bevat de dubbele hoeveelheid chocolade. Je kan dus met een gerust hart experimenteren met de hoeveelheid chocolade, Kees zal het je vast niet kwalijk nemen.

1 opmerking:

Aline zei

Hmm heerlijk drink graag chocolade melk... al heb ik het nog nimmer helemaal zelf gemaakt...

Related Posts with Thumbnails