donderdag 4 december 2008

Gevulde paprika’s met pilavrijst, krenten en pijnboompitten

Omdat ik van de salade Niçoise nog twee paprika’s overhad en ik restverwerking hoog in het vaandel heb staan besloot ik dit bijgerecht te maken. Het komt uit Delia Smith’s Keukengeheimen en er is eerlijk gezegd niets geheim aan. Met het schrijven van haar boek heeft zij de titel gelogenstraft en ik voel me dan ook geenszins een verklikker nu ik het met jullie deel. Het heeft mooie kleuren, een exotische smaak en is gezond. Kortom, eentje die al heel wat jaren bij ons meedraait.

Twee paprika’s
3 eetlepels olijfolie
1 ui in stukjes
2 tenen gehakte knoflook
1 kopje rijst
Een paar eetlepels krenten
Iets minder pijnboompitten
Kaneel naar smaak
kippenbouillon

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Smeer ze in met wat olie en zet ze 35 minuten in een oven 180 graden. Ze blijven dan nog iets stevig maar wil je ze heel zacht hebben laat ze dan nog een kwartiertje langer staan.

Laat de olijfolie in de pan heet worden en bak daar de ui, knoflook met de pijnboompitten in aan. Voeg de rijst toe en roer goed om zodat alle rijst met olie bedekt is. Breng op smaak met de kaneel en de krenten en voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat gaar worden.
Vul met deze rijst de warme paprikahelften en serveer.

1 opmerking:

Aline zei

Ziet er heerlijk uit... denk dat ik deze een keertje leen van je... ;)

Related Posts with Thumbnails