vrijdag 26 december 2008

La Rabassière, wij verheugen ons... en zullen dat nog een poosje blijven doen.


La Rabassière, Collines du Bourdic. Prijs : € 10,-
De fles is nog dicht. Ik kan dus alleen iets over de buitenkant zeggen. De naam ‘La Rabassière’ staat voor ‘Truffière en Provencal’, wat zoveel wil zeggen als ‘de grond in de Provence waar truffels groeien’. De wijn is dan ook gemaakt om bij gerechten te schenken waarin truffels zijn verwerkt. Gemaakt dus voor feestelijke maaltijden. De wijn past ook uitstekend bij wildgerechten. Hij is gemaakt in, of om Bourdic in de Uzège vallei. Deze is te vinden in de buurt van Nîmes.
Door een verandering in de organisatie van het bedrijf is de kwaliteit van de wijn aanzienlijk gestegen. Dit komt omdat de boer bonuspunten kan verzamelen en betaald wordt naar de kwaliteit van zijn druiven. Door zijn grotere betrokkenheid is de wijn sterk verbeterd sinds de jaren negentig.
Ik kreeg laatst van iemand een fles wijn met de naam ‘Fat Bastard’. Op het etiket zit een vrolijk nijlpaardje uitgevoerd in goud. Zo een fles brengt een glimlach om je lippen. Maar als het om het etiket gaat zie ik toch liever de Rabassière. Bruin uitgevoerd met een mannetje en zijn truffelhondje die om twee gouden truffels staan.
Wij zijn benieuwd!

3 opmerkingen:

Martine zei

Je hebt de rabassière gevonden? Wat goed. Ik zie dat mijn linkje naar de wijn niet goed werkte, want ik had het over een witte Rabassière. Deze rode is gemaakt van syrah, da's best een pittige druif voor wit vlees, dat zal flink overheersen. Voor toekomstige referentie heb ik daarom een kleine aanpassing gemaakt in mijn bericht. Hoop toch dat je hebt genoten :)

Theo zei

OH OH! Dom dom dom. Gedachteloos en als een kip zonder kop heb ik rood meegenomen. Ik schreef nog dat hij goed bij wild paste! Hoe is het mogelijk?! Ik vraag natuurlijk niet voor niets advies maar ik heb wel meer verstand van zake dan je nu misschien zou denken. Als je blundert, doe het dan goed, dan valt er misschien nog wat te lachen. In dit geval, als een kok met kiespijn.
Gelukkig is ons diner met vrienden gepland op de 29-ste. Deze fles gaat het rek in, ik ga terug naar Frankrijk om een nieuwe truffel te kopen en ga een nieuw gerecht bedenken om alsnog de fles te openen. Dat levert dan nog een leuk verhaal op aan tafel!

Martine zei

Phew! Dat was op het nippertje ;)
Wel lekker om weer een excuus te hebben om truffel te halen in Frankrijk en een nieuw gerecht te bedenken... Iets met wild en truffel lijkt me heerlijk inderdaad.

Martine

Related Posts with Thumbnails