vrijdag 18 februari 2011

Zalmrolletjes met groene asperges en wasabi


Ik heb op mijn iPhone een app die Appie heet. Ik vind hem fantastisch. Het is mijn boodschappenlijstje geworden en hij zet ze zelfs in de goede volgorde als ik een bepaalde AH in loop. Maar behalve dat, er zitten nog duizenden recepten in die je heel makkelijk kunt filteren op bijvoorbeeld ingrediënt of keuken. Nu had ik nog een pakje gerookte zalm liggen dat nodig op moest, dus keek ik eens wat Appie voorstelde. ‘Wilde zalmrolletjes’ trok mijn belangstelling al maakte ik wel wat bezwaar tegen het woordje ‘wild’. Mijn fantasie is wild, dacht ik, maar dat rolletje ligt lijdzaam te wachten tot hij op gegeten wordt. 
Het is een lekker hapje geworden, vooral door het frisse van de wasabi. Ik denk zelf al gauw aan mayonaise met kaviaar, of jonge kruidenkaas met kruiden als combinatie, maar dit gaat heel mooi samen. Lekker als luxe hapje ‘s avonds op tafel.
  • Een pakje gerookte zalm
  • Een doosje groene asperges
  • Wat wasabipasta, of mierikswortel
  • Een kneepje citroensap
  • Een eetlepel mayonaise 
  • Zout en peper

Kook om te beginnen de asperges kort en beetgaar en dompel ze in koud water om het kookproces te stoppen. 
Maak een sausje van de mayonaise, wasabipasta, citroensap en breng dat op smaak met peper en zout. Bestrijk de plakjes zalm hiermee en leg er vier asperges op. Rol ze op en presenteer ze. 
Eventueel zou je wat extra dipsaus kunnen maken met de rest van de mayonaise die je door wat crème fraîche geroerd hebt. 

4 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Mooie foto en het ziet er lekker uit!

Theo zei

Het smaakte zoals het eruit zag Caroline, heerlijk!

Karin. zei

Hoi Theo,
Dat ziet er zeker lekker uit, wij zijn alleen niet zo van de zalm, vinden het vaak erg vissig, maar dat mag ook natuurlijk, het is vis. Maar misschien dat de wasabi er wel goed aan doet.
Dat vinden we wel lekker, ook als je een beetje verkouden bent is het heel verfrissend.
De foto is prachtig kan zo in een boek.
Een iPhone hebben we niet, (wij zijn niet zo hip) wel een mobieltje dat is al heel wat, dus ook die handige app en vooral appie hebben we niet.
Maaaaaaaaaaaaaarrrr wat hebben we wel, Recept Zoeker, oftewel RZ, om in moderne taal te blijven. E heeft het voor mij gemaakt en ik ben aan het vullen, het is een programma waar ik alle recepten inzet die ons lekker lijken. Ik loop dus elk kookboek na en wat lekker lijkt zet ik erin, welk boek, blz, omschrijving, belangrijkste ingredienten, voor-hoofd-na-bij gerecht, en in welke groep: rundvlees, varkensvlees, vis, fruit, groenten, zuivel etc. Ik heb (had) zo vaak ik heb het ergens gelezen maar waar, en ik moet zeggen het werkt fantastisch. Er staan nu zo’n 14 kookboeken in met een 1500 recepten. Ik heb het al diverse keren gebruikt en het werkt, en uiteraard hoe meer boeken er in staan hoe leuker het wordt.
Morgen wil ik wat met kip maken dus gister even in RZ kijken bij kip, ik print het lijstje uit en ga kijken wat wat lijkt, dat wordt dus Marokkaanse kip uit “Van de Slager” vandaag de boodschappen en morgen maken.
Ik las gister in je stukje over Gary Rhodes, dat zelfde boek hebben wij ook, was een van mijn eerste kookboeken, toen (en nu nog wel een beetje) erg moeilijk allemaal, maar ik heb hem ook weer voor de dag gehaald en ga hem in RZ zetten, er staat vast nog meer lekkere dingen in. Zo zie ja maar weer waar T&S goed voor is.

Prettig weekend alvast,
Karin.

Theo zei

Hoi Karin, het lijkt heel wat, die foto, maar ik heb hem gewoon uit het handje op een oud bord in de keuken genomen. Wat is een mens zonder een beetje geluk...
Leuk dat je het boek van Gary Rhodes ook hebt. Ik wil er vanavond een recept voor eend uit maken. Weliswaar iets anders omdat ik geen hele eend heb maar alleen de borst. Kun jij achteraf vergelijken ;-)
En je hebt ook niet stil gezeten zeg! Ik heb even gekeken maar kwam abusievelijk bij 'receptenzoeker' uit. Op zich een praktische site maar toch een doorsnee zoekprogramma. Toen zag ik mijn fout en kwam bij 'recept zoeker' uit. Het licht ging branden. Ik heb geprobeerd me aan te melden maar dat lukte niet. Misschien gezien het feit dat ik een Mac heb. Het maakt me niet zoveel uit, ik heb eigenlijk mijn weblog om mijn favoriete recepten terug te kunnen vinden. Dat ging ook gelijk door me heen. Misschien neemt het een beetje de twijfel weg die je had om ook een weblog te beginnen. Hoewel, misschien ga je het wel alle twee doen! Goed weekeinde Karin!

Related Posts with Thumbnails