woensdag 16 februari 2011

Kiemschaal van Dille & Kamille

Zo nu en dan loop ik wel eens als ik in de gelegenheid ben bij Dille & Kamille naar binnen. Afgelopen vrijdag was dat weer het geval toen ik door Rotterdam liep. Ze verkopen er een glazen schaaltje waar een rooster in past. Hier kun je kiemzaadjes op leggen waarna je het op een lichte en warme plaats zet. Binnen zes tot tien dagen zijn de spruiten klaar voor een lekkere, gezonde en caloriearme maaltijd. Althans, zo staat dat op het begeleidend briefje. Dat klinkt goed maar wie hier een moment over nadenkt zal toch de behoefte krijgen om zelf enige andere ingrediënten toe te voegen. Dat wordt in mijn geval beslist iets met tomaat want ik hem gekocht, met een zakje basilicumkers erbij. Het is voor mijn gevoel alsof ik het voorjaar een beetje afdwing. 
Zondag heb ik een lepeltje zaadjes op het rooster gelegd en voorzichtig afgespoeld. Tot mijn stomme verbazing zag ik twee minuten later toen ik de foto maakte, dat de helft van de zaadjes zich hadden getransformeerd tot een schimmelig pluisje. Het zal vast in de lijn der dingen liggen, maar met enige argwaan zal ik het aandachtig volgen. Ik hou je op de hoogte!


Vandaag 16 februari om 10.12 uur
Ik heb zonet nog maar eens een foto genomen. Ben ik soms zo'n zwartkijker? Ik zie nog geen enkel groen lichtpuntje verschijnen. Vrijdag zou ik ze moeten kunnen eten! 
Vrijdag sta ik weer op de stoep bij Dille & Kamille! met mijn bonnetje en een sip gezicht. Nou ja, we zien wel hoe het afloopt.

2 opmerkingen:

Karin. zei

Hoi Theo,
Ja leuk die kiemen, wij hebben ook zoiets. Tja gezond hé. Je brengt me op een idee, ik zal ook weer eens wat zaadjes strooien.
Nee een maaltijd zal het niet worden, maar een toefje hier en daar over heen is best lekker.
En het is ook wel voorjaar achtig.
Ik meen dat ik de zaadjes ook een nachtje laat weken. Dan verdelen op het rooster en redelijk donker wegzetten.
Twee keer daags spoelen en zorgen dat in het onderste bakje een laagje water blijft staan daar groeien de worteltjes in. De laatste dag in het licht zetten.
Dan moet het na een dag of 3 – 5 toch wel redelijk groen zien.
Ben benieuwd.

Succes, Karin.

Theo zei

Hoi Karin, bedankt voor de tip! Daar heb ik wat aan. Op het moment dat ik jouw reactie las was ik bij mensen aan wie ik de foto's van mijn artikel liet zien op mijn telefoon. Zij zeiden precies hetzelfde, donker wegzetten en binnen een week opeten. Ik ga het uit proberen.

Related Posts with Thumbnails