dinsdag 29 maart 2011

Super Sjieke Slagroom Soesjes!

Heb je ze gezien?! Ik heb ze zondag gemaakt en was in de wolken. Zo’n soesje krijgt toch een vorstelijke allure? Hij wordt gekroond met een framboos en het opgespoten dotje slagroom wat daar onder uit komt, doet me denken aan het rijke stucwerk dat je in paleizen ziet. Maar behalve dat, hij smaakt zo lekker. Dat komt gewoon door het kleine beetje extra suiker waar hij mee geglazuurd is. Toen mijn glazuur op was had ik er nog vier over, maar die smaakten gewoon flauw toen we die als laatste op aten. 
Hoe ik op het idee kwam? In Parijs. We liepen in de Carrousel van het Louvre. Daar heb je ook de Virgin, met een ruime boekenafdeling. Ik ging er naar binnen met een missie. We hadden al bij Hédiard gegeten en ik had overal al zoveel mooie patisserie gezien, dat ik het boek van Ladurée wilde inkijken. Het is een mooi uitgegeven boek met prachtige foto’s en een dikke prijs, precies wat je van Ladurée mag verwachten. Ik heb het door gebladerd en weer netjes in zijn zijden papiertje gevouwen, en daarna in zijn cassette gelegd. Mooi, maar naast alles wat ik al heb aan boeken op dit gebied, kon het me toch niet overtuigen tot aankoop. Toen ik weer buiten kwam merkte ik dat ik een foto van deze soesjes op mijn netvlies had branden. 
De receptuur is niet moeilijk, het is puur presentatie, maar wat voor één! En, hij smaakt beslist veel en veel lekkerder dan een gewone slagroomsoes.
Kijk hier als je de video en het recept voor soesjes wilt zien.
Maak van wat poedersuiker en een paar druppels water een glazuur en kleur dat. Dat kun je natuurlijk met kleurstof doen, maar als je net als ik dat niet in huis hebt, neem je gewoon wat kersenjam. Een heel klein beetje doet al wonderen.
Maak de soesjes.
Vul ze als ze afgekoeld zijn door een klein gaatje met slagroom. Ik heb de spuitzak genomen met een klein gekarteld spuitmondje erop, zodat ik die later ook kon gebruiken voor het dotje slagroom dat er op zit.
Doop dan de soesjes in het glazuur, of strijk er met een lepeltjes wat overheen.
Spuit er een klein toefje slagroom op en werk af met een mooie framboos.
Presenteer ze met Händels Music for the royal fireworks op de achtergrond!5 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Ze zien er inderdaad uit om in te bijten ;-)
groeten, Caroline

Theo zei

Eén hap Caroline, één hap!

Liesbeth zei

Schitterend Theo!
Nu duik ik in de tuin om 4 preiplantjes en 4 spitskoolplantjes te planten. Dan mijn hoofd eens breken over pasta.

Karin zei

Hoi Theo,
Ik heb pas nog soezen gebakken, maar ik denk dat dit een rede is om ze eerdaags weer te bakken.
Ik ben heel erg benieuwt naar de veel lekkere smaak, en dan ook éénhappertjes, een hele berg lekker raak eten. Ik denk dat ik daar vrienden mee maak.
Bedankt voor de tip.

Groet,
Karin.

Ps wat moet je met zo’n duur boek, je hebt immers Holtkamp ;-)

Tonia zei

Wat een prachtige soesjes, echt een plaatje. je kunt ze bijna proeven vanaf het scherm.
groet, Tonia

Related Posts with Thumbnails