zondag 27 maart 2011

Een goede handmixer

‘Weet je wat je eens moet kopen?’ zei iemand eens tegen me met wie ik het over een KitchenAid mixer had. 
‘Deze mixer, die is veel beter dan die KitchenAid. Die KitchenAid is leuk voor grote hoeveelheden maar één eiwitje kloppen gaat er niet in.’
‘Heb ik al’ zei ik toen ze hem tevoorschijn haalde. 
Waarschijnlijk had ze haar keukenmachine niet goed afgesteld, maar het is een feit, voor een klein karweitje pak ik ook nog altijd mijn handmixer. 
Ik kocht hem bij Duikelman in Amsterdam en ik vond honderd euro best een hoge prijs voor een handmixer, maar ik heb er nooit spijt van gehad. 
Hij wordt geleverd met deeghaken, een ballongarde en de gewone mixhaken. Het snoer wordt aan de binnenzijde opgerold. Hij is in diverse kleuren leverbaar en uitgevoerd met een prettige coating die goed is schoon te maken. 
Ik was eerst bang dat het mechanisme waarmee het snoer wordt opgerold na een poosje niet meer zou functioneren. Ik heb hem al jaren en gelukkig is deze vrees niet uit gekomen. Deze mixer heeft voor mij eigenlijk geen enkel minpuntje. Hij heeft een krachtige motor die langzaam op toeren komt zodat de boel niet gelijk alle kanten op spat. In het gebruik is hij heel makkelijk doordat je hem stabiel neer kunt zetten en als je de ballongarde gebruikt klop je drie keer zo snel een eiwit dan wanneer je dat met de hand doet. Laatst had ik nog een ouderwetse mixer in handen bij iemand en toen merkte ik het verschil weer eens. Slagroom kloppen met de gewone gardes duurde minstens eens zo lang. De deeghaken gebruik ik eerlijk gezegd niet eens, maar ook met slechts de twee andere gardes ben ik heel blij met deze mixer. Hij kent vijf verschillende snelheden en wordt verkocht onder de naam Dualit.
Misschien als je eens een andere mixer nodig hebt dat je deze kunt overwegen aan te kopen. 
Hier is de Dualit-site met recepten, misschien grappig om even te kijken voor een ideetje.

11 opmerkingen:

Liesbeth zei

Dank je wel voor de tip. Ik verslijt mixers (de gewone dan) en ben altijd blij met zulke handige tips.

'Natuurlijk Zuinig' zei

Ik vind mixers e.d. heelbelangrijk. Ik heb onlangs een hele goede staafmixer gekocht met toeters en bellen en het maakt mijn leven echt makkelijker ;-).
Ik snap dus wat je bedoelt.
Gr,
NZ

Theo zei

Het leek me wel leuk om ook zo nu en dan over dit soort zaken te schrijven. Als ik bij iemand anders in de keuken ben vind ik het ook interessant te zien wat hij of zij allemaal gebruikt. Bovendien hecht ik meer aan een persoonlijk oordeel van iemand dan een reclamepraatje op de doos.

Liesbeth zei

Kun je alleen nog even zeggen welk merk je mixer is???

Theo zei

Ik heb onderaan het artikel nog het merk en hun site toegevoegd Liesbeth.

karin zei

Hoi Theo,
Ik vind dit zo’n mooie mixer, ik ben er al jaren gek van maarja mijn oude Philipsje doen het nog prima. En die heb ik ooit nog eens gekregen van een vriendin die ik had geholpen met verhuizen dus die doe ik niet zomaar weg, ja als hij ooit de geest geeft dan wordt het een Dualit.
Ik zie ook wel eens ik denk op de BBC bij een of ander kookprogramma een handmixer met drie haken of gardes, vind ik ook geweldig maar heb ik hier nog nooit gezien.
Ik vind ook de Bamix zo’n mooie staafmixer en ik denk ook erg sterk, maar ja zelfde probleem de Braun doet het ook nog prima. Alhoewel gister stopte hij der zomaar mee, ik was in gedachten al in de kookwinkel een mooie Bamix aan het uitzoeken, maar na een paar keer schudden deed hij het weer (helaas).
Ach er moet wat te wensen blijven, en dat is er gelukkig nog genoeg .

Groet, Karin.

Meindert zei

Beste Lezer,

Graag zou ik onze nieuwe culinaire website www.cookyourbook.nl willen aandragen voor een linkruil met uw website. Uiteraard plaatsen wij ook graag een link terug!

www.cookyourbook.nl is een Nederlandse website waar duizenden professionele recepten op staan die bezoekers in een kookboek kunnen laten afdrukken.

Op deze manier kan je elk gewenst en denkbaar thema kookboek op maat naar eigen smaak samenstellen door alleen recepten te kiezen die je zelf lekker vindt! Omdat je zelfs tot op het ingrediënt kan filteren is het dus ook mogelijk om een kookboek samen te stellen met alleen maar recepten waarvan de hoofdingrediënten jouw favorieten zijn!

Omdat alle recepten gratis in te zien zijn is www.cookyourbook.nl ook als professionele recepten zoekmachine te gebruiken.

Ik hoop dat u het een leuk concept vindt en wilt overwegen om een link met ons te ruilen.

Met vriendelijke groet,

Meindert de Groot

Aan tafel met Tanja zei

Ha Theo,
Gisteren gekocht en ben er erg blij mee! Bedankt voor deze tip.

Theo zei

Hoi tanja, wat leuk! Zeker bij Duikelman gekocht, daar komt de mijne ook vandaan. We hadden elkaar bijna tegen kunnen komen. Ik was er zaterdag en heb me fantastisch laten informeren over sous vide koken. Een heerlijke zaak, met fantastische mixers :-))

Aan tafel met Tanja zei

Bij Kookpunt in Rotterdam! We waren daar met een kookboekenauteur die een kookdemonstratie ging houden en ik moest een uurtje of wat 'lummelen'. Ik kan me een slechtere omgeving bedenken om rond te hangen :-)

Theo zei

Helemaal mee eens Tanja, je moet alleen wel wat cash bij je hebben!

Related Posts with Thumbnails