Nou ja, eigenlijk is hij van Holtkamp maar ik heb hem gemaakt!
Hij was weer goed. Het is niet een sensationeel taartje maar wel eentje die niet te moeilijk is en heerlijk smaakt. Je hebt hier namelijk een lekker buitenkantje van het fonceerdeeg dat gevuld is met een cakebeslag dat verrijkt is met amandelspijs. Je kunt er nog wat vruchten opleggen voor de smaak en voor het uiterlijk.
Ik had nog fonceerdeeg in de diepvries liggen en omdat ik deze keer haast had, zeg maar ‘bloedspoed’, heb ik dat 20 seconden in de magnetron op 600 watt gelegd. Prima! Eén keer doorkneden en je kunt je met de vulling gaan bezighouden.
Het fonceerdeeg vind je hier.
Voor een geribbelde vorm met losse bodem van 20 cm gebruikte ik:
- Een stuk of wat gewelde pruimen
- 66 gram zachte roomboter
- 130 gram amandelspijs
- 2 kleine eieren
- 66 gram bloem
- 4 gram bakpoeder
- Snufje zout
Week om te beginnen de pruimen in hete thee of warm water. Bekleed de bodem van de vorm met het deeg.
Roer dan de boter met het amandelspijs romig. Ik heb dat in mijn keukenmachine gedaan, maar een handmixer werkt natuurlijk net zo goed.
Klop er dan één voor één de eieren door.
Zeef het meel, het bakpoeder en het zout boven de kom en klop tot een luchtig cakebeslag.
Giet het in de vorm en strijk glad met een paletmes. Verdeel de pruimen erover.
Bak hem 30 minuten in een op 180 graden voor verwarmde oven.
Tot slot heb ik twee eetlepels abrikozenjam in de magnetron opgewarmd en dat met een kwastje over de taart gestreken.
3 opmerkingen:
Hmmmm, die laatste foto, daar zou ik zo mijn vork in willen zetten ;-)
Oppassen voor het beeldscherm Caroline ;-)
Ja deze is ook lekker, volgens mij zijn alle recepten lekker.
Heb van het weekend de soezen gebakken, heb dat veel vaker gedaan maar altijd alleen met water en nu half melk half water.
Ze waren prachtig van kleur, mooier dan anders. Alleen zit ik altijd een beetje met het aantal eieren te emmeren, onze eitjes zijn kleiner dan gemiddeld. In het boek stond een ei weegt ± 60 gram, ik heb 240 gram ei afgewogen en dat was te veel. Ik zie nu waar ik de mist ben ingegaan, 60 gram is inclusief schaal. Ik had dus 208 gram af moeten wegen wat stom, goeie leer voor de volgende keer.
Wat een geweldig boek, ben blij dat ik hem gekocht heb, toch ook wel een beetje dankzij T&S !
Groet, Karin.
Een reactie posten