woensdag 20 oktober 2010

Balti-curry


Tsja, gisteren kon je lezen hoe ik naan maak, dan moest dus vandaag wel het recept van een curry komen. Bij deze dan. Het is een makkelijke curry geworden met gewoon kant-en-klaar verkrijgbare producten. Wel lekker hoor, gewoon niet zo ingewikkeld. 
Je hebt nodig voor 2 à 3 personen:
Olie en boter
6 kippenpoten (die ik van bot ontdaan heb)
1 in ringen gesneden ui
Een pakje Patak’s Balti-curry
Een stukje gember van 2 à 3 cm
Een pakje verse koriander
Een blikje Bonduelle kikkererwten 
Een blikje Bonduelle linzen
Een half blikje kokosmelk
2 eetlepels amandelpoeder
2 eetlepels gedroogde kokos
Het sap van een ½ citroen
Peper en zout
Yoghurt naar smaak
Begin met het bakken van de ui in een mengsel van olie en boter. Na verloop van tijd voeg je het kippenvlees toe dat je even meebakt. Dan gaat het Balti-curry kruidenmengsel in de pan gevolgd door de kokosmelk, de gember, het amandelpoeder, de kokos, de kikkererwten en de linzen. Laat dit op laag vuur gaar stoven en wat inkoken.
Breng dan op smaak met peper, zout en citroensap.
Serveer met de koriander en druppel er naar smaak wat yoghurt overheen. Dat geeft een fris accent en verzacht de curry een beetje.
Je kunt het met rijst eten en of met naan natuurlijk. 

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails