zaterdag 16 oktober 2010

Indonesische Kookboek Selamat Makan van de Koninklijke Marine

Dankzij Karin kreeg ik een leuke tip die ik hierbij doorgeef aan jou. Als je net als ik van Indonesisch eten houdt (en het ook graag zelf maakt), dan kun je heel gemakkelijk een kookboek downloaden met honderden recepten. Ik had het zo te pakken en ben er heel enthousiast over. Ik zou zeggen, kijk eens, en als het niets is gooi je het eenvoudig weer weg. 

Klik jij maar op de onderstaande link als je het wat lijkt. Het duurt werkelijk twee seconden en allerlei heerlijks stroomt bij je naar binnen!

Veel plezier ermee!

2 opmerkingen:

Karin zei

Hallo Theo,
Wat leuk dat het kookboek op je blog staat. Ik dacht nog als hij het nou wil hebben hoe doe ik dat dan ?? Maar het hoefde niet je had het al, hoe is me een raadsel.
Zaterdag hebben we de brownies gebakken altans geprobeerd. Het ging vrij voorspoedig, ze rezen (schrijf je dat zo) mooi, maar niet voor lang. Het midden stuk zakte helemaal in. Ik was er ziek van, hoe halen we het in ons hoofd om voor 16 mensen te koken, dat gaat ook nooit lukken. Maar na even af te koelen komt dan toch de vraag waarom is het niet goed gegaan, temperatuur, chocolade in de magnetron gesmolten ?? Eerst maar eens een thermoneter in de oven, nou dat klopte niet echt, hete lucht was beter. Alle moed bij elkaar geraapt en nog maar een keer proberen, wat was ik blij met die 2.5kg chocolade, maar nu met hete lucht. Het inzakken was minder maar ik vond ze te donker. E vond van niet we zetten ze gewoon op tafel dat ziet geen mens.
Dus bij de koffie en thee kwamen de soesjes en de zwarties op tafel, ik zei nog dat het niet helemaal gelukt was, nou dat was niet te merken. De meiden wilden allemaal het recept?? Vrouwen en chocola, niet te begrijpen.
Achteraf vond ik de eerste toch beter maar die had E al gesneden (toen ik buiten stond af te koelen) in veel te grote stukken, dus die moeten we zelf maar opeten. Wat een straf.
Groet, Karin.

Theo zei

Hoi Karin, niet zo moeilijk hoor, gewoon even 'gegoogled'. Ik had hem zo boven water!
Wat een avontuur zeg, met de brownies. Ik werd er eerlijk gezegd wat ongemakkelijk van. Je kunt wel eens wat opschrijven, maar als anderen het dan ook gaan maken...
Ik kan gelukkig zeggen dat ik alleen maar recepten op mijn blog zet die ik zelf gemaakt heb en die gelukt zijn.
Ik denk eerlijk gezegd niet dat het door de magnetron is gekomen. Als chocolade te heet wordt kan hij verbranden en zijn goede smaak verliezen, maar hij zal zich volgens mij niet anders gedragen in gebak.
Oventemperatuur is wel cruciaal, al heb je wel wat speelruimte met de baktijd en de temperatuur. Het hangt ook van het gerecht af.
Ik zou het eerlijk gezegd niet kunnen zeggen. Ik maak zelf ook wel gerechten van, volgens mij, een goed recept die ook mislukken. Waarom? Ik zou het niet weten. Ik ga verder experimenteren en krijg vaak het lek wel boven water.
Gelukkig was de visite van jullie wel te spreken over het resultaat! Maar ik vraag me stilletjes wel iets af, komen al die meiden nou ook op T &S kijken?
;-) Groeten van Theo

Related Posts with Thumbnails