maandag 11 oktober 2010

Stamppotje van veldsla, knolselderij en appel


Stampot hebben we zondag gegeten, en wel een hele lekkere. Een beetje anders dan normaal door de ingrediënten, maar toch ook weer traditioneel door het kuiltje jus en de saucijs. Heb je zin in een net-wat-anders-stamppotje maak deze dan eens. Het is een makkelijk gerecht om te maken en heeft beslist veel smaak. Als je de puree wat grof houdt dan proef je de aardappel en de knolselderij los van elkaar. De appel geeft wat beet aan het geheel en voegt een mooi zoetje toe. Maak er een beetje kruidige jus bij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Voor twee personen nam ik:
300 gram aardappelen
300 gram knolselderij
Scheutje melk
Klontje boter
1 appel
1 zakje veldsla
125 gram magere spekblokjes
2 saucijzen
Schil de aardappelen en de knolselderij, snij ze in even grote stukken en kook ze met wat zout gaar.
Bak intussen de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn en bak de saucijzen gaar.
Draai de worteltjes van de veldsla zodat alle blaadjes los komen.
Maak een grove puree van de aardappel en knolselderij en voeg daar wat melk en boter aan toe. Breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Meng er de spekblokjes door en de veldsla.
Maak in de pan waar je het vlees in hebt  klaar gemaakt wat jus, en serveer die bij de stamppot.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails