zondag 29 mei 2011

Vonkend rood, orgie in de sloot

Het is al weer een poosje geleden dat Goeree zich sierde met onafzienbare velden bloeiende tulpen. De weidsheid van het polderlandschap met daarboven de eindeloze hemel, bezaaid met zacht drijvende cumuluswolken, de dijken die in dit groots verschiet aan de horizon verdwijnen, en de felgekleurde tulpenvelden, die bijna surrealistisch in dit panorama ingebed zijn, brengen de dichter in mij omhoog.
Phoe, het is eruit. Maar het is echt mooi. Als je een half uurtje op de fiets het dorp uit bent, heb je al zoveel gezien, dat geen mens dat gelooft.
Daarom laat ik het hier maar eens zien. Voor alle lezers van Tijm & Suikerbiet uit Australie, China, Rusland, Amerika, en waar al niet vandaan, wat foto’s om te laten zien hoe een klein fietstochtje in het voorjaar er hier uitziet. Dan weet je een beetje waar ik kook, leef, en mijn inspiratie vandaan haal.
Zomaar een boerderij in de polder.

Waar de kippen een goed leven hebben en heerlijk kunnen rondscharrelen.
Versere eieren kun je je niet voorstellen,- zo onder de kip vandaan gehaald. 'Hij is broeds,' zei de boerin terwijl ze de kakelende hen meedogenloos van haar ei optilde.

De gepikeerde hen. Als je goed kijkt zie een boze, verwijtende blik. Ze liep nog even rond en verdween toen door een kleine opening mokkend naar buiten. 
Een mooi licht, gezonde dieren, de heerlijke geur van hooi.

Er wordt wat afgelachen onder elkaar. Veel gevoel voor humor.
Vonkend rood.

Een sloot onderaan de dijk.

Orgie in de sloot.

De karpers paaien. Het spettert als ze met hun grote staarten op het water slaan en draaikolken maken.

Duizenden ganzen foerageren en gaan bij het minste geringste op de wieken. 's Nachts in bed hoor je hun 'gegak' als ze overvliegen.

3 opmerkingen:

Liesbeth zei

mmm ik woon dan toch een eiland te hoog, bij ons op Voorne-Putten geen mooie gekleurde velden....

Theo zei

Pak de auto Liesbeth, grijp de fiets, en kom volgend jaar tulpen kijken. En geniet in de tussentijd vooral van Voorne-Putten, want ik vind het daar ook prachtig!

Karin zei

Hoi Theo,
Wat een mooie plaatjes, en zo herkenbaar, alsof je bij ons een rondje hebt gefietst. Wij prijzen ons ook heel gelukkig op ons stekkie in Noord Holland.
Alleen de eieren die hebben ze bij ons ook wel (aan het einde van de weg) maar er staat een rood stempeltje op, ra ra hoe kan dit.
Gelukkig als ik iets verder fiets komen ze ook zo onder moeder kip vandaan, heerlijk.

Groet,
Karin.

Related Posts with Thumbnails