vrijdag 15 oktober 2010

Delicious, november 2010

Laurel en Hardy vind ik leuk, yin en yang boeien me, de Eiffeltoren en Parijs voelen vertrouwd, maar van wijn en spijs wordt ik lyrisch!
Dat is zo’n beetje het thema van de nieuwe Delicious. Eigenlijk ben ik helemaal niet een grote fan van de kooktijdschriften. Ik blader ze vrij achteloos door, kijk goed naar de foto’s en pluk zo nu en dan een receptje eruit wat me leuk lijkt. Toen ik echter door dit nummer bladerde werd ik steeds enthousiaster. Artikelen over thee, over wijnbars, wat Spaanse gerechten die weer leuk aansluiten bij het thema ‘ Spanje’ van Perswijn, wat Franse klassiekers en natuurlijk veel wijn spijs combinaties. 
Ik dacht, ik laat het je even weten. Misschien is het wat voor je. :-)
Delicious, de website.
Perwijn, de website.
Leuke sites! 

6 opmerkingen:

Saskia zei

Ik hou wel van het doorbladeren van kooktijdschriften. Ik heb een abonnement op Foodies (mijn topfavoriet met zeer voordelige abonnementsacties!) en af toe koop ik ook Delicious. Ik kook er regelmatig uit, maar gebruik het toch vooral om gewoon een beetje in te kijken, te bladeren en inspiratie op te doen.

Theo zei

Volgens mij zijn ze ook gemaakt voor de manier waarop jij ze gebruikt. Veel inspirerende foto's die soms niet eens iets met met koken te maken hebben, maar wel een bepaald gevoel achterlaten en veel verschillende soorten recepten. Voor iedereen wat.
Ik vraag me nu zo af of ze ook gemaakt zijn met het idee dat mensen ze bewaren. Ik doe dat niet, maar vind het toch elke keer raar om ze weg te gooien.

Caroline Brouwer zei

Ik heb ook een abonnement op de Foodies, ze hadden laatst een actie €12,- voor een heel jaar! (dus € 1,- per nummer), dat kon ik niet laten lopen. Ook heb ik al sinds het begin een abonnement op de Delicious. Iedere maand denk ik zal ik het opzeggen, want eerlijk gezegd maak ik er erg weinig uit. Toch kijk ik er steeds naar uit en vind het toch heel leuk om door te bladeren. Bewaren doe ik ze niet, geef ze weer door aan vriendinnen, weggooien vind ik zonde!

camilla zei

Love Delicious en Foodies en Elle eten en euh...alles wat met koken te maken heeft. Kan ook helemaal niks weggooien en moet zeggen dat ik regelmatig teruggrijp naar bepaalde nummers om één of ander op te zoeken.

Theo zei

Eigenlijk moet ik bekennen dat ik ergens ook nog een hele stapel tijdschriften heb. Ik moest even zoeken maar door jullie reacties kwam het weer boven.
Vergeten inspiratie weer in 't vizier!

Saskia zei

Ik bewaar ze ook hoor die tijdschriften, of toch voorlopig nog. Het is nog een overzichtelijk rijtje nu. Wat ik wel jammer vind is dat bij Foodies op het einde van een jaargang geen soort index uitgeven van al de recepten in de nummers van dat jaar. Zou zo handig zijn om iets op te zoeken!

Related Posts with Thumbnails