vrijdag 22 oktober 2010

Pizzabodem

Er gaat niets boven een zelf gemaakte pizza. We eten het regelmatig en we veranderen er eerlijk gezegd bijna nooit wat aan. Gewoon simpel houden denk ik wel eens, maar dan wel goed. Dat wil dus zeggen zelf het deeg maken en zelf een tomatensaus maken. 
Veel werk heb ik er niet aan. Sinds ik mijn keukenmachine heb al helemaal niet. Vroeger stond ik nog wel eens flink met de hand te kneden maar die tijden zijn voorbij.
200 gram bloem
1 dl lauwe melk
½ zakje droge gist
1 theelepel suiker
3 eetlepels olijfolie
Snuf zout
Laat de melk, het gist en de suiker 10 minuten staan tot de gist gaat werken. Voeg het dan toe aan de bloem met het zout en de olie. Kneed dit een minuut op langzame snelheid en dan nog vier minuten ietsje sneller. Laat het deeg een half uur rijzen op een warme plek. Kneed het nog kort door en rol het dun en rond uit. Plaats dit op een ingevette pizzabodem van 30 cm en laat nogmaals een kwartiertje rijzen. 
Beleg met de ingrediënten en bak 15 minuten op 225 graden. 

2 opmerkingen:

Aan tafel met Tanja zei

Tja, ik moest ook maar eens aan de machine. Ik kneed nog met de hand. En alhoewel, goed voor de conditie handspieren, weerhoudt het me er ook wel eens van!

Theo zei

Nou Tanja, ik kan het je echt aanraden. Ik had geluk met een aanbieding en kocht een Kenwood Major Titanium en heb er geen moment spijt van gehad. Ik krijg met name veel en veel beter brood/deeg.

Related Posts with Thumbnails