zaterdag 18 september 2010

Crème brulee met speculoospasta

Ik wist het niet. Dat je speculoospasta ook hier in Nederland kan kopen. Ik dacht dat je daarvoor naar Frankrijk moest. Maar nee hoor, ik doe eens boodschappen in een andere supermarkt en voilà, pâte a speculoos. Ik heb het potje direct in mijn wagen gelegd, door de kassa geloodst en thuis open gemaakt. Onderweg kwamen herinneringen bij me op van speculaasjes op brood. Ik verheugde me op voorhand.

Helaas, tegen de met liefde bewaarde herinnering van een geïdealiseerd verleden kon het potje niet op. Misschien is het wel even wennen, maar zover zal het wel niet komen want ik heb er iets anders mee verzonnen en dat vind ik heerlijk!


Neem voor twee personen:

2 ei-gelen

1,8 dl room

10 gram suiker

30 gram speculoospasta


Verwarm de room met de pasta zodat deze helemaal oplost.

Klop het eigeel met de suiker los tot het blond van kleur wordt, en voeg dit al kloppende bij de room.

Schenk dit in schaaltjes en plaats deze ongeveer 30 à 45 minuten in een oven van 100 graden.

Laat afkoelen en strooi wat suiker over het oppervlak dat je met een gasbrander laat karamelliseren.


Ik gebruik het liefst schaaltjes met een groot oppervlak hiervoor zodat ik veel van het knapperige laagje kan eten. Heerlijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

hallo, lekker ideetje! hier in Belgie is speculoospasta al zeker een jaar (als het niet meer is) een echte rage! Kan je echt overal krijgen, tot in het kleinste buurtwinkeltje toe! Ik denk trouwens dat het hier uitgevonden is (het tv programma "de bedenkers")!
groetjes

Related Posts with Thumbnails