dinsdag 21 september 2010

Puddingvorm 2

Saskia vroeg zich in een reactie op mijn vorige artikel af of mijn puddingvorm ook geschikt zou zijn voor gebak. Wat een leuk idee! Ik had er zelf niet aan gedacht, maar dit is inderdaad mogelijk. Ik heb eens op de onderkant gekeken en zag dat de vorm van -80 tot + 280 graden kan verdragen. In dat geval kun je er een prachtige ijstaart in maken of een mooi gebak uit de oven. Je kunt je pudding natuurlijk ook gaar stomen, al vraagt het wat knutselwerk om de bovenkant af te dekken.
Ik was zaterdag in Leuven en stond in de Dietsestraat voor een gesloten keukenwinkel die ik wilde bezoeken. Gelukkig bleek aan de overkant een nog veel grotere keukenwinkel geopend te zijn. Daar overviel de 'Grote Verleiding' mij weer eens. Zoveel leuks, nieuwe dingen, hebbedingen lagen op me te wachten dat ik er hebberig van werd. Er stonden ook twee afsluitbare stoompuddingvormen naar me te lonken. Ik glimlachte terug, keek nog eens om, liep terug en tikte eens fijntjes op het deksel. Oh, wat een lief vormpje. Ik nam hem in mijn handen, draaide hem naar alle kanten en... smolt.
Zou ik...
Nee, ik was sterk. Ik zette hem behoedzaam terug, liep door, keek nog eens om, en verliet de winkel.
Eind goed al goed. Ik had mijn stoomvorm dus al in huis. Binnenkort ga ik in deze vorm maar eens een pudding stomen. En gelijk daarna ga ik iets bedenken om hem de oven in te krijgen.
Waar een enkele reactie al niet toe kan leiden. Dank voor al jullie reacties en blijf vooral schrijven!

Theo

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails