maandag 13 september 2010
Tip van Theo: eiwit
Ik kwam er zelf pas vrij laat achter. Ik ben er overigens wel heel blij mee dat ik het weet. Ik doe het ook regelmatig. Eiwit kun je invriezen. Misschien hou je nooit een eiwitje over, of gooi je gewoon weg, maar mij gebeurt het nogal eens. Als je mayonaise maakt bijvoorbeeld hou je een eiwit over. Ik doe dat in een plastic boterhamzakje, probeer de lucht eruit de draaien en doe het in de diepvriezer. Het ontdooit in een mum en is prima verder te verwerken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
5 opmerkingen:
Je kan het ook gewoon voor chocomousse gebruiken, of een heerlijke Pisco Sour maken met een opgeklopt eiwit, of door de slagroom roeren om die wat luchtiger te maken. Met andere woorden, hier is er nooit een eiwitje over :).
Ik noem dat estafettekoken! Restjes van het ene gerecht leiden weer tot nieuwe gerechten enzovoort.
'Restverwerking' klinkt professioneler, maar wat je ook zegt, het houdt ons wel lekker aan het koken!
Prima tips, Theo. Dat lees ik graag en wordt door mij zeer gewaardeerd!
Fijn te horen Tanja! Ik heb er nog wel een paar in petto.
Ik bewaar ze ook in de vriezer! Alleen moet ik ze maar eens allemaal ontdooien en er iets lekkers van maken.
Een reactie posten