Ten tweede gaat het maar langzaam, twintig maal langzamer als in water. Beter is het dus het vlees ingepakt in een kom met ijswater te leggen. De buitenkant blijft dan steeds veilig koud maar er wordt wel heel efficiënt warmte toegevoegd.
woensdag 22 september 2010
Tip van Theo: vlees
Bevroren vlees wordt voor het klaarmaken eerst ontdooid. De meeste mensen leggen dan hun vlees op het aanrecht maar daar kleven nadelen aan. Ten eerste kan de buitenkant eerder ontdooit zijn dan de binnenkant waardoor microben kans krijgen zich te ontwikkelen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Ik ontdooi altijd in de microgolf... Geen geduld :). En ik heb ergens gelezen dat dit ook beter is dan op het aanrecht omdat het sneller gaat en bacteriën dan minder tijd hebben om zich te ontwikkelen.
Dat geloof ik zo Saskia, bacteriën hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Ik doe het trouwens ook wel eens maar alleen met producten die gelijkmatig van vorm zijn en dan bereid ik ze meteen.
Een reactie posten